Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2682 niezalogowanych)
4 Posty
Michał Janczak
(1234x)
Wiking
przepraszam ale tych ostatnich wiadomości nie rozumie, czyli jest jakiś problem czy nie, to mogę mieszkając w Polsce pobierać pieniądze z bezrobocia norweskiego ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Andre ved mark napisał:
nie myśl więcej ...jakie rozbiory w norge ?
wy osiedleni z rodzinami myślicie że ci nowi zabiorą wam część działki ?

Owszem zabiora..brakiem wyobrazni i mysleniem nie dalej niz miesiac do przodu.
Przykra prawda jest taka ze duza czesc przyjezdnych z Polski,Litwy i pewnie jeszcze innych debili,planuje krotkoterminowy zarobek i powrot do rodzimego kraju. Nie mam nic przeciwko kurwa wasza mac!.. Tylko robcie to z glowa i nie zanizajcie stawki w dupe jebane biznesmeny.. Kazdy Norweg jest w was zakochany kiedy oferujecie wasze gowniane stawki .

Wniosek.
Wiesz o pracy na czarno/ podpierdalaj bez skropulow. Skatt jest instytucja ktora chetnie was wyslucha.wystarczy poprosic o prywatna rozmowe. Ne rozmawiasz po ang lub norwesku,dostaniesz tlumacza po polsku. Rusz glowa jebana zmowo milczenia bo sami bedziecie wkrotce pracowac za 150 nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Janin napisał:
Andre ved mark napisał:

Przykra prawda jest taka ze duza czesc przyjezdnych z Polski,Litwy i pewnie jeszcze innych debili,planuje krotkoterminowy zarobek i powrot do rodzimego kraju. Nie mam nic przeciwko kurwa wasza mac!.. Tylko robcie to z glowa i nie zanizajcie stawki w dupe jebane biznesmeny.. Kazdy Norweg jest w was zakochany kiedy oferujecie wasze gowniane stawki .

Wniosek.
Wiesz o pracy na czarno/ podpierdalaj bez skropulow. Skatt jest instytucja ktora chetnie was wyslucha.wystarczy poprosic o prywatna rozmowe. Ne rozmawiasz po ang lub norwesku,dostaniesz tlumacza po polsku. Rusz glowa jebana zmowo milczenia bo sami bedziecie wkrotce pracowac za 150 nok.

ale papierosow nie kupisz po 400
wodki po 250
i tzw piwa po 400
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Janin napisał:
Andre ved mark napisał:

Wniosek.

ale papierosow nie kupisz po 400
wodki po 250
i tzw piwa po 400

Jebac wasze piwo itp..
Chce pracowac za normalne pieniadze a nie za grosze poniewaz jakis heniek potrzebowal zarobic na audi a6 zeby pokazac sie na wiosce i jebany przyglup zaoferowal ze za 5000 tysi to on jebnie caly garaz w tydzien albo byznesmen co ma 10 chlopa i placi po 80 koron,samemu zgarniajac po 180 na przyklad..dobry biznes..tylko nasladowac.. Wlasnie takim kurwom w szczegolnosci powinno upierdalac sie glowy przy samej dupie. Za wyzysk ludzi i za destrukcje rynku pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Janin napisał:

Jebac wasze piwo itp..
Chce pracowac za normalne pieniadze a nie za grosze poniewaz jakis heniek potrzebowal zarobic na audi a6 zeby pokazac sie na wiosce i jebany przyglup zaoferowal ze za 5000 tysi to on jebnie caly garaz w tydzien albo byznesmen co ma 10 chlopa i placi po 80 koron,samemu zgarniajac po 180 na przyklad..dobry biznes..tylko nasladowac.. Wlasnie takim kurwom w szczegolnosci powinno upierdalac sie glowy przy samej dupie. Za wyzysk ludzi i za destrukcje rynku pracy.

nie wiem dlaczego tak nienawidzisz Polaków
i ich tradycji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Michał Janczak
(1234x)
Wiking
Koledzy napiszcie mi wyraźnie czy mogę brać bezrobocie mieszkając w Polsce po tym jak 2 lata przepracowałem w norwegi ??
Bo z poniższych odpowiedzi nic nie rozumnie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
1234x napisał:
Koledzy napiszcie mi wyraźnie czy mogę brać bezrobocie mieszkając w Polsce po tym jak 2 lata przepracowałem w norwegi ??
Bo z poniższych odpowiedzi nic nie rozumnie!

WYRAŹNIE I ZGODNIE Z AKTUALNYM PRAWEM , to jedynie TUTAJ

.www.nav.no/Arbeid/Jobb+og+helse/Arbeidsa...%98S-land.283640.cms

Jednak dalej to już sam szukaj ... !!!
---
W Norge ...Jelenie ... są pod Ścisłą Ochroną !.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ja uwazam iz nalezy na kazdym kroku oszukiwac panstwo norweskie, wyludzac ile sie da i co sie da jak ktos moze. Bo tylko w ten sposob mozna zniszczyc Stoltenberga i tych chamow norweskich co smia mowic ze Velferdsstaten to mam placic avgifty za wszystko i sie cieszyc.

Jedynie 15 % Norwegow przejrzalo na oczy i sa za FrP do ktorego osobiscie naleze. Høyre nic niezmieni tylko FrP skasuje avgift na samochody ze beda za Polska cene. Stac mnie na prawie nowe BMW 760i G-Power Storm a nie moge sobie kupic bo zlodziej z AP Stoltenberg chce za to 1,5 miliona NOK avgiftu a powinno byc jak u szkopow 60 000 Euro za model 2011. I tak bedzie tylko trzeba obudzic norwegow.

Wiec wykorzystujcie Velferdsstaten do bolu ile sie da ile tylko mozna to jedyna opcja zeby skasowali velferd i dali nam prawdziwym pracownikom a nie trygdede mozliwosc kupowania bez avgiftu (Skatt niech bedzie jaki jest niech nawet podniosa to Røkke i bogacze zabecza najglosniej ale za avgift to beczy kazdy "Ola Nordmann" jak idzie do sklepu czy kupuje samochod. Taki co ma 10 mln to ma gdzies czy da 2 mln za samochod czy 450 000 NOK za taki sam.). Zanim zmienia avgift to ja niezmieniam samochodu a forse se zbieram na wakacyjny na Polskich tablicach do trzymania tylko w Polsce (dobrze ze w NAVie jest 24 dni flex tid do 25 dni ferie roboczych to mozna 3 miesiace w roku byc w Polsce).

Wiec moral jest taki: kradnijcie oszukujcie i wykorzystujcie aby socjalizm sie skonczyl niech zyje FrP tak dla wydobywania oleju wszedzie gdzie tylko jest, nie dla avgiftow, nie dla arabow. A socjalistow i ekologow (to sa prawdziwi zlodzieje) pod mur!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:
Ja uwazam iz nalezy na kazdym kroku oszukiwac panstwo norweskie, wyludzac ile sie da i co sie da jak ktos moze. Bo tylko w ten sposob mozna zniszczyc Stoltenberga i tych chamow norweskich co smia mowic ze Velferdsstaten to mam placic avgifty za wszystko i sie cieszyc.

Jedynie 15 % Norwegow przejrzalo na oczy i sa za FrP do ktorego osobiscie naleze. Høyre nic niezmieni tylko FrP skasuje avgift na samochody ze beda za Polska cene. Stac mnie na prawie nowe BMW 760i G-Power Storm a nie moge sobie kupic bo zlodziej z AP Stoltenberg chce za to 1,5 miliona NOK avgiftu a powinno byc jak u szkopow 60 000 Euro za model 2011. I tak bedzie tylko trzeba obudzic norwegow.

Wiec wykorzystujcie Velferdsstaten do bolu ile sie da ile tylko mozna to jedyna opcja zeby skasowali velferd i dali nam prawdziwym pracownikom a nie trygdede mozliwosc kupowania bez avgiftu (Skatt niech bedzie jaki jest niech nawet podniosa to Røkke i bogacze zabecza najglosniej ale za avgift to beczy kazdy "Ola Nordmann" jak idzie do sklepu czy kupuje samochod. Taki co ma 10 mln to ma gdzies czy da 2 mln za samochod czy 450 000 NOK za taki sam.). Zanim zmienia avgift to ja niezmieniam samochodu a forse se zbieram na wakacyjny na Polskich tablicach do trzymania tylko w Polsce (dobrze ze w NAVie jest 24 dni flex tid do 25 dni ferie roboczych to mozna 3 miesiace w roku byc w Polsce).

Wiec moral jest taki: kradnijcie oszukujcie i wykorzystujcie aby socjalizm sie skonczyl niech zyje FrP tak dla wydobywania oleju wszedzie gdzie tylko jest, nie dla avgiftow, nie dla arabow. A socjalistow i ekologow (to sa prawdziwi zlodzieje) pod mur!

Dziwię się tobie , żeś taki zaciekły .
Pewnie Nigdy nie zaznałeś prawdziwej biedy , a Polskę widzisz jedynie , przez pryzmat Sutych
wakacji ... !
---
Namawiasz do Pokojowej "rewolty" bo ten "socjalizm" Norweski ci wadzi ...
Wałęsie , też socjalizm przeszkadzał i też pociągnął za sobą wszystkich .
---
Tylko że ZWYKLI Robotnicy i biedota , straciła najwięcej ... a ci co mieli forsę mają ją nadal !.
---
To samo będzie i w Norge , Jak Rząd się zmieni tak jak pragniesz , to po dupie dostaną tacy jak Ja i Ty zarazem .
Tacy bez Majątku trwałego ... ziemi ... lasów ... kopalin .
---
Wiem , jesteś klasą Średnią i na garnuszku Państwa / praca na rzecz Państwa / i tobie będzie średnio . w Polsce Urzędnicy państwowi , też nie mają źle , jednak co z resztą ? .
---
Nie znam się wcale , na Norweskiej Polityce ani migracyjnej , ani innej .
Skoro ściągają tutaj "pastowanych darmozjadów" to mają jakiś dalekosiężny plan .
Jednak na samym początku , nigdy nie jest tak różowo , jak w papierkowych i akademickich założeniach .
---
Może zanim znowu zaczniesz się rzucać z motyką na księżyc , to przestudiuj sobie społeczny zryw zwany "Solidarnością" .. zwłaszcza jego początkowe założenia i obecne Realia dnia codziennego .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
gabi ma tu racje hmmm wiecej takich postow a zmienie o tobie zdanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok