Imperator1988 napisał:
Ja uwazam iz nalezy na kazdym kroku oszukiwac panstwo norweskie, wyludzac ile sie da i co sie da jak ktos moze. Bo tylko w ten sposob mozna zniszczyc Stoltenberga i tych chamow norweskich co smia mowic ze Velferdsstaten to mam placic avgifty za wszystko i sie cieszyc.
Jedynie 15 % Norwegow przejrzalo na oczy i sa za FrP do ktorego osobiscie naleze. Høyre nic niezmieni tylko FrP skasuje avgift na samochody ze beda za Polska cene. Stac mnie na prawie nowe BMW 760i G-Power Storm a nie moge sobie kupic bo zlodziej z AP Stoltenberg chce za to 1,5 miliona NOK avgiftu a powinno byc jak u szkopow 60 000 Euro za model 2011. I tak bedzie tylko trzeba obudzic norwegow.
Wiec wykorzystujcie Velferdsstaten do bolu ile sie da ile tylko mozna to jedyna opcja zeby skasowali velferd i dali nam prawdziwym pracownikom a nie trygdede mozliwosc kupowania bez avgiftu (Skatt niech bedzie jaki jest niech nawet podniosa to Røkke i bogacze zabecza najglosniej ale za avgift to beczy kazdy "Ola Nordmann" jak idzie do sklepu czy kupuje samochod. Taki co ma 10 mln to ma gdzies czy da 2 mln za samochod czy 450 000 NOK za taki sam.). Zanim zmienia avgift to ja niezmieniam samochodu a forse se zbieram na wakacyjny na Polskich tablicach do trzymania tylko w Polsce (dobrze ze w NAVie jest 24 dni flex tid do 25 dni ferie roboczych to mozna 3 miesiace w roku byc w Polsce).
Wiec moral jest taki: kradnijcie oszukujcie i wykorzystujcie aby socjalizm sie skonczyl niech zyje FrP tak dla wydobywania oleju wszedzie gdzie tylko jest, nie dla avgiftow, nie dla arabow. A socjalistow i ekologow (to sa prawdziwi zlodzieje) pod mur!
Dziwię się tobie , żeś taki zaciekły .
Pewnie Nigdy nie zaznałeś prawdziwej biedy , a Polskę widzisz jedynie , przez pryzmat Sutych
wakacji ... !
---
Namawiasz do Pokojowej "rewolty" bo ten "socjalizm" Norweski ci wadzi ...
Wałęsie , też socjalizm przeszkadzał i też pociągnął za sobą wszystkich .
---
Tylko że ZWYKLI Robotnicy i biedota , straciła najwięcej ... a ci co mieli forsę mają ją nadal !.
---
To samo będzie i w Norge , Jak Rząd się zmieni tak jak pragniesz , to po dupie dostaną tacy jak Ja i Ty zarazem .
Tacy bez Majątku trwałego ... ziemi ... lasów ... kopalin .
---
Wiem , jesteś klasą Średnią i na garnuszku Państwa / praca na rzecz Państwa / i tobie będzie średnio . w Polsce Urzędnicy państwowi , też nie mają źle , jednak co z resztą ? .
---
Nie znam się wcale , na Norweskiej Polityce ani migracyjnej , ani innej .
Skoro ściągają tutaj "pastowanych darmozjadów" to mają jakiś dalekosiężny plan .
Jednak na samym początku , nigdy nie jest tak różowo , jak w papierkowych i akademickich założeniach .
---
Może zanim znowu zaczniesz się rzucać z motyką na księżyc , to przestudiuj sobie społeczny zryw zwany "Solidarnością" .. zwłaszcza jego początkowe założenia i obecne Realia dnia codziennego .